Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Kavalkád

Magyar Kavalkád Poznań városában

 

kawalkada n

A 2011 őszén megrendezett, tízezreket vonzó varsói Magyar Kavalkád c. rendezvény sikerén felbuzdulva, a hagyományteremtés szándékával az idei évben, szeptember 8-án és 9-én ismét megrendezzük fesztiválunkat, ezúttal a poznańi ZAMEK Kulturális Központban.

A közel két tucat fesztiválsátorban és kiállítóhelyen helyet kapnak a népi iparművészet képviselői (fafaragó, bőrös, késes, keramikus és egyéb mesterek), magyar kézművesek, szappankészítők, hungarikumok forgalmazói, valamint egyéb magyar termékek árusítói, akik nem pusztán árulják portékájukat, de bemutatót is tartanak a kilátogató családok számára. A fesztivál gasztronómiai kínálatában hagyományos magyar ételek, kenyérlángos, rétes, kürtőskalács, és egyéb finomságok szerepelnek. Természetesen nem hiányozhat a bor sem: az idei évben az egri és a tokaji borvidék kínálatát kóstolhatja meg a lengyel közönség. A rendezvény színpadán fellép és néptáncot tanít a poznańi Piroska táncegyüttes, illetve koncertet ad a Sheket együttes valamint a Kozma Orsi Jazz Quartet.

A 2012-es Kavalkád kísérőrendezvényeként bemutatjuk a Báthory Expressz c. filmet is, amely a Krakkói Magyar Centrum intézetünk közreműködésével tavaly készült nagyszabású projektje, a lengyel-magyar barátság emlékeit gyűjtő utazó múzeumautó kalandjait örökítette meg.

A Magyar Kavalkád most sem jöhetett volna létre a nemzeti kulturális értékeket nagyvonalúan támogató TriGranit Csoport valamint a Flavon Group közreműködése nélkül.

SZERVEZŐK

 kaworg n 1

SZPONZOROK

kaworg n 2

 

MÉDIATÁMOGATÓK

patroni kaw

 

 

Videobeszámoló a tavalyi rendezvényről:

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
21
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések