Iratkozzon fel hírlevelünkre

Fotókiállítás

 

 

 "Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem hogy mijük van; mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik."

Weöres Sándor 

Schild do zaproszenia nk

A MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZET 

tisztelettel meghívja

 

Schild Tamás 


Szép cigánynak lenni

 

c. kiállításának megnyitójára

 

A tárlatot megnyitja

Adam Bartosz 

ATarnówi Regionális Múzeum 

igazgatója

 

2012. május 8., kedd, 18.00

 

Magyar Kulturális Intézet

Varsó, ul. Moniuszki 10.Schild Tamás,

a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. Getty Images Contributor

 

Ötven éves fejjel, belső indíttatásból, autodidaktaként mélyült el a fotográfiában. Ekkor, 2008-ban indult el első alkalommal a SajtóFotó pályázaton és Hommage a Van Gogh  című képével a Művészet kategória első helyezettje lett. Érdeklődése az emberábrázolás, emberi mivoltunk ábrázolása felé fordul. Többnyire mélyszegénységben élő emberekről készített képeit nem szociográfiának szánja. Nem kíván megfogalmazni társadalomkritikát, nem kínál válaszokat és nem mond ítéleteket. Az egyes emberre kiváncsi . Kérdőn és figyelmesen tekint a képein szereplők szemébe. Ők pedig hasonló őszinteséggel tekintenek vissza ránk.  Magyarországon élő cigányokról négy éve készülő sorozata sem képriport (photojournalism).  S amennyiben cigányportréi, sorsábrázolásai túlmutatnak a partikulárison, az egyetemesen közös vonások bennünk legalább annyira fontosak számára, mint másságaink.

 

Képi világának főbb jegyei: az összetartozás, magány, meghittség, emberi esendőségünk, sérülékenységünk, méltóságunk és mulandóságunk.

Más nemzetközi elismerések mellett 2010-ben "Szép cigánynak lenni" sorozatával a portré kategóriában ért el helyezést ugyanazon /a legnagyobb magyarországi seregszemlén/versenyen.

 

Képeit kiállította számos neves magyarországi kiállítóhely,  köztük a Magyar Nemzeti Múzeum, valamint a National Geographic és a  Covent Garden  Brüsszel.

A képeiből készült önálló kiállítással köszöntötte 2011-ben az Európai Unio Tanácsának Magyar Elnökségét a brüsszeli Hilton szálloda. (2011 jan-márc)

 

További nagyobb  önálló kiállításai az elmúlt évben:

Az Európai Parlament (2011 május) Brüsszel

Az Európai Bizottság   2011 június- július

Jean Monnet konferenciaközpont Luxembourg 2011 július –szeptember

A 2012-es European Month of Photography keretében Christopher Steele Perkins (Magnum Photos) javaslatára Schild Tamás képeit állítják ki  Pozsonyban.

 

Schild Tamás képei most első alkalommal kerülnek bemutatásra Lengyelországban.


 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
21
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések