A Bátor Tábor felhívása

BESZÉLSZ LENGYEL, SZLOVÁK VAGY CSEH NYELVEN?

Jelentkezz tolmács vagy kísérő cimborának!

A magyarországi Bátor Tábor Alapítvány közép-európai élményterápiás központként 2001 óta kínál komplex terápiás rekreációs programokat daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik részére. 2008 óta nemzetközi turnusokat is szervezünk, hogy a környező országok daganatos beteg gyermekei is részt vehessenek a kalandokban.

A Bátor Tábor az életről, a lehetőségekről, a mosolyról és az összetartozásról szól, nem pedig a betegségről vagy a korlátokról. A tábor minden programja sikerélményt nyújt a gyerekeknek, és ők ezáltal önértékelésükben megerősödve, bátrabban térhetnek vissza a hétköznapokba.

Turnusainkat évente 450 önkéntes (tábori nevén Cimbora) közreműködésével valósítjuk meg, akik alapos képzésen vesznek részt a táborok előtt. A tábor nyelve magyar, ezért a cseh-magyar, szlovák-magyar vagy lengyel-magyar nyelveken beszélő önkéntesek különleges szerepet töltenek be ezekben a turnusokban: az önkéntes (nem professzionális) tolmács cimborák segítik a kommunikációt, a kísérő cimborák pedig biztosítják a gyerekek táborba jutását. Tudásukkal és lendületükkel mindannyian hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek pozitív élményekkel töltődjenek fel az izgalmas és kihívásokkal teli programokon.

A tábor azonban nemcsak a gyerekeknek nyújt lehetőségeket, hanem az önkénteseknek is!

•    Hozzájárulhatsz sok-sok gyerek felejthetetlen nyári táborozásához.
•    Ingyenes képzéseken vehetsz részt.
•    Nemzetközi kapcsolatokra, új barátokra tehetsz szert.
•    Nemcsak adsz, hanem kapsz is: élményeket szerezhetsz egy sokszínű közösségben.
•    Biztonságos környezetben, anyanyelvi beszélők társaságában gyakorolhatod a lengyel, a szlovák, a cseh és a magyar nyelvet.
•    Gyönyörű környezetben tölthetsz el 10 napot Magyarországon, Hatvanban.

 

ITT ÉRTÉK A TUDÁSOD – VÁRUNK!

A nemzetközi turnusok időpontja:

2012. június 28 – július 8. (kamasz turnus)
2012. július 25 – augusztus 5. (kölyök turnus)


Jelentkezés:
2012. január 2 – február 19.
http://onkentes.batortabor.hu

Információ: www.batortabor.hu

Kérdéseiddel bátran keresd Juhász Csillát a Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. címen!


„A Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen, és egy sokkal bátrabb, egészségesebb, jókedvűbb és élményekkel telibb gyerek jön ki.”
/Peti, 15 éves/